1. Home
  2. Informatie
  3. Schoolinformatie
  4. Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Dagelijks komen onze kinderen te voet, met bussen, fietsen en auto’s naar school.

 

Doel was, is en blijft: alle kinderen komen veilig op school en gaan veilig naar huis. 

 

Om de kinderen veiligheid te bieden hebben we uw hulp en medewerking nodig.

 

 

De afspraken op een rij:

 

De “kiss and ridezone”  aan de Hobodreef

U rijdt de “kiss en ride strook op met uw auto om uw kind uit te laten stappen. Het is de bedoeling dat u daarna meteen doorrijdt.

U mag dus op de strook niet parkeren! Kinderen komen zo niet op straat, maar kunnen direct via de stoep het speelplein op.

 

Moet u zelf even op school zijn of komt u uw kind halen/ brengen, dan zult u eerst een parkeerplaats moeten zoeken op één van de parkeerplaatsen in de buurt (bijvoorbeeld aan de Hobodreef of Trompetlaan). 

 

Naar school brengen

U kunt uw kind tot op het schoolplein brengen. Uw kind wordt opgevangen door een leerkracht die buiten loopt voor schooltijd en uw kind naar de groep begeleidt.

 

Wachten na schooltijd

U wacht op het schoolplein (achter het "pianopad") of naast de uitgangen, zodat alle kinderen rustig en veilig van het schoolplein naar huis kunnen vertrekken. Er loopt een leerkracht buiten om de kinderen te begeleiden.

 

Bussen en taxi’s

De bussen en taxi's parkeren op de taxistandplaats aan de Trompetlaan. 

Kinderen die met de taxi of bus komen worden door de chaufeurs naar het plein begeleid. Na schooltijd halen die de kinderen daar weer op. In de bus gelden de regels die de busbegeleiders stellen. Een officieel vervoersreglement ontvangen betrokken ouders van de gemeente.

 

Fietsen

De kinderen stappen bij de ingang voor het plein af en lopen naar de fietsenstalling.