1. Home
  2. Informatie
  3. Schoolinformatie
  4. Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Voor ouders

 

Dagelijks komen onze kinderen te voet, met bussen, fietsen en auto’s naar school.

 

Al enige tijd geleden is de verkeerssituatie aan de Van Genkstraat en de Korte Brugstraat gewijzigd om de verkeerssituatie rond de school voor de kinderen een stuk veiliger te maken.

 

Doel was, is en blijft:    

 

Onze kinderen kunnen veilig het schoolterrein betreden en verlaten

 

 

De regels op een rij:

 

De “kiss and ridezone”  aan de Korte Brugstraat

U rijdt de “kiss en ride strook op met uw auto om uw kind uit te laten stappen. Het is de bedoeling dat u daarna meteen doorrijdt.

U mag dus op de strook niet parkeren! Kinderen komen zo niet op straat, maar kunnen direct via de stoep het speelplein op.

 

Parkeer- en stopverbod aan de Van Genkstraat

Aan de Van Genkstraat geldt een stopverbod. U mag daar dus niet meer buiten de parkeervakken stoppen of parkeren.

Dit geldt op schooldagen van 08.15 - 09.00 uur, van 12.00 – 13.15 uur en van 14.45 – 15.15 uur.

 

Moet u zelf even op school zijn of komt u uw kind halen/ brengen, dan zult u eerst een parkeerplaats moeten zoeken op één van de parkeerplaatsen in de buurt (bijvoorbeeld aan de achterkant van de school bij de gymzaal, het parkeerterrein bij Tanaka of in de P.A. Damenstraat).

 

 

 

Voor kinderen

 

De kinderen die fietsen, komen en vertrekken langs de voorkant (van Genkstraat).

De kinderen stappen af en lopen naast de fiets naar de fietsenstalling. Een standaard op de fiets is nodig, want er zijn géén rekken.

 

 

 

Kinderen die met de taxi of bus komen, gaan de speelplaats op langs de achterkant  (Korte Brugstraat). Daar zetten de bussen en taxi’s de leerlingen ook af. Na schooltijd halen die de kinderen daar weer op. In de bus gelden de regels die de busbegeleiders stellen. Een officieel vervoersreglement ontvangen betrokken ouders van de gemeente.